Blij met jezelf: blij met het volgende niveau

door

Blij met jezelf (deel 5): blij met het volgende niveau

Blij zijn met jezelf bestaat uit een reeks van een aantal blogs. Het helpt je om blijer, krachtiger en zelfverzekerder in het leven te staan. Deel 5 van “Blij met jezelf” bestaat uit: blij met het volgende niveau.

De tijden veranderen

De tijden veranderen, we bevinden ons in een tijdsgewricht van wereldwijde sociale, ecologische, financiële en politieke veranderingen. Een tijdsgewricht waarin mensen een historische noodzaak voelen voor persoonlijke groei en ontwikkeling naar een volgend niveau. Heb jij dat al door? Zie je het al gebeuren in je omgeving?

Ik merk dagelijks dat mensen de noodzaak voelen tot verandering. Dit zie ik zowel in mijn coaching praktijk, als aan de intensiteit waarmee onze trainingen worden gevolgd. Komende jaren zullen miljoenen mensen uit een diepe slaap ontwaken met een smachtend verlangen naar verandering. Een verlangen om zowel zichzelf als hun leven, gezondheid, carrière en relaties onder de loep te nemen, opnieuw uit te vinden en naar een volgend niveau te tillen. Weet je hoe dat komt? Omdat de omgeving aan het veranderen is en de tijd voor jou om aan te haken raakt op. Je wordt geacht mee te veranderen en om je aan te passen.

Schud jezelf op tijd wakker

Zo’n verandering is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je op tijd wakker bent geworden, dan gaat het je relatief makkelijk af. Je kunt de tijd nemen om jezelf te ontwikkelen en het geleerde in de praktijk toe te passen. Je kunt ervaringen opdoen en met vallen en opstaan een stuk verder komen in je ontwikkelingscurve.

Ben je daarentegen te laat wakker geworden, dan ga je het moeilijker krijgen. Simpelweg omdat je tijd eigenlijk al op is! Om te overleven in een sterk veranderende omgeving word je als het ware gedwongen in een snelkookpan te stappen. Dit is een snelkookpan van ontwikkeling waar minder ruimte is voor vallen en opstaan.

Help ook je dierbaren met het volgende niveau

Waarschijnlijk voel je je nu al wat ongemakkelijk. Je gevoel klopt, want de veranderingen zijn al een tijdje aan de gang. En naar een volgend niveau ga je hoe dan ook, daar is geen ontkomen aan, tenminste als je wilt overleven. Ik ga je nog meer vertellen. Ik vertel je dat naast de verantwoordelijkheid voor jezelf jij ook de verantwoordelijkheid hebt om je omgeving (medemens) te begeleiden in zijn/haar ontwikkeling. Begin eens dichtbij huis. Kijk bijvoorbeeld naar degenen die je het dierbaarst zijn: je partner, je kinderen, familie en nog meer. Hoe zou jij hen kunnen begeleiden als jij zelf nog half slaapt, als jij zelf nog een stuk ontwikkeling moet meemaken?

Handige tips

Hieronder handige tips om je te helpen de gemakkelijkste weg te bewandelen naar het volgende niveau:

  • Leer te luisteren naar je gevoel: je gevoel vertelt je onomwonden hoe je wordt beïnvloedt door wat je overkomt
  • Weet waar je op bent gericht: wees zeker gericht op waar je naartoe wilt en niet waar je vanaf gaat
  • Vind je motivatie: beschrijf wat er voor jou mogelijk wordt als je bent waar je naartoe wilt
  • Wees altijd in een liefdevolle relatie: alles draait om relaties, omdat we eenmaal met elkaar verbonden zijn! Kies bewust voor een liefdevolle relatie. Dat doet liefde in je hart groeien
  • Herken je patronen en doorbreek deze: om energie te besparen, denken we steeds in terugkomende patronen. Want, dat is makkelijk. Besteed dagelijks tenminste een half uur aan studie en ontdek andere zienswijzen.

Goed om te weten

Eenmaal bezig met wat hierboven beschreven staat, zal je merken dat je meer helderheid en zelfvertrouwen hebt ontwikkeld. Je hervindt je innerlijke kracht en ervaart diepgaande resultaten. Je bent op weg naar het volgende niveau! Laat mij weten of mijn tips je hebben geholpen. Wil je meer weten? Je kunt mij ook bellen of mailen.

En, vergeet niet,

Wees blij met jezelf!
Hartelijke groet, Vace.

Hebben mijn tips je geholpen en wil je meer tips? Stuur mij een e-mail! info@actmaatwerktraining.nl.
Volg je mij al op Facebook? Kijk op www.facebook.com/actmaatwerktraining

Artikelen en Tips