Blij met jezelf (deel 7): de positieve kracht in jezelf

door

Blij met jezelf (deel 7): de positieve kracht in jezelf

Blij zijn met jezelf bestaat uit een reeks van een aantal blogs. Het helpt je om blijer, krachtiger en zelfverzekerder in het leven te staan. Deel 7 van “Blij met jezelf” bestaat uit: de positieve kracht in jezelf.

De positieve kracht in jezelf: jij hebt het ook in je!

Jouw overtuigingen over jezelf en wat je wel of niet kunt, beïnvloeden jouw geluk. Uitstelgedrag, overmatig werken, controle en perfectionisme kunnen je blokkeren en maken dat je het gevoel hebt dat je faalt. Je gaat nog harder aan het werk, je zet er nog een tandje bij, je probeert het nog beter te doen dan voorheen, maar op een gegeven moment is het op en loop je vast.

Jouw positiviteit is jouw persoonlijk wondermiddel

Wat jou dan kan helpen is de kracht van je eigen positiviteit. Ieder van ons heeft een eigen positieve kracht vanbinnen. Ook jij hebt dat! De positieve ervaringen die we kunnen hebben, zoals geluk, hoop en liefde, verankeren dat gevoel in onszelf. Mensen hebben allemaal in meer of mindere mate ook positieve eigenschappen, zoals vitaliteit, doorzettingsvermogen en wijsheid. Een diep verlangen in ieder van ons wil op een positieve manier het verschil maken in de maatschappij, zowel in privé sfeer als op het werk.

Wat is positiviteit?

Positiviteit is een stemming waarin je in staat bent om op een constructieve en effectieve wijze je leven en werken vorm te geven. Een stemming die diep in jezelf verankerd is door al je opgedane positieve ervaringen. Een stemming waarin je je eigen positiviteit hervindt als ‘het even tegenzit’. Positiviteit is een stemming die je in jezelf hebt en kunt oproepen wanneer jij dat nodig hebt. Eenmaal in een positieve stemming, hervind je je zelfvertrouwen en hoop. Je weet hoe om te gaan met negativiteit en voorkomt dat het op jou overslaat.

8 handige tips 

Hieronder 8 handige tips om makkelijker in een positieve stemming te komen:

  • Stop jezelf te bekritiseren, je bent goed zoals je bent
  • Doe ook dingen die je leuk vindt om te doen
  • Neem voldoende rust gedurende de dag
  • Niet alles wat jij denkt is waar, analyseer jezelf af en toe
  • Blijf weg van angst, omarm liefde
  • Ontwikkel jezelf en je denkpatronen door studie
  • Besteed iedere dag minimaal 30 minuten aan zelfontplooiing
  • Houd je lichaam en geest gezond door juiste voedsel en beweging.

Word ook blijer met je positieve zelf

Een positieve stemming in jezelf is te herkennen en op te roepen wanneer dat nodig is. Het vereist wel enig kennis van zaken en oefening. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is dé opleiding die je daarbij de juiste weg wijst. Heb je vragen of wil je meer weten? Kom dan op een informatieavond of stuur mij een bericht voor meer informatie.


Hartelijke groet, Vace.

NLP Amstelland is een onderdeel van ACTmaatwerktraining.nl

Artikelen en Tips